Mijn naam is Nele Pieters. Ik studeerde in 2004 af als klinisch psycholoog aan de UGent.Nele Pieters
Sindsdien ben ik steeds werkzaam geweest binnen de residentiële jeugdzorg. Eerst binnen een voorziening voor kinderen en jongeren met ASS, nadien in een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG).
In het werken en begeleiden van al deze kinderen en hun gezinnen, ben ik steeds opnieuw geraakt door de krachten en mogelijkheden die ieder kind en zijn gezin in zich dragen.
Therapie zie ik dan ook als een ontdekkingstocht. Een tocht waarin we, door alle zorgen heen, samen op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden en kansen. Een pad dat we samen bewandelen.
Naast mijn opleiding tot klinisch psycholoog volgde ik reeds een heel aantal extra opleidingen. Al deze opleidingen hebben mij gevormd tot de therapeut die ik nu ben. Tweevan deze vormingstrajecten wil ik hier graag speciaal vermelden.
De eerste is de 4-jarige opleiding tot creatief therapeut in Balans (Gent). Tijdens deze opleiding ontdekte ik hoe sterk het werken met beelden is, wanneer woorden te kort schieten. De andere opleiding is het oplossingsgericht coachen en begeleiden. In beide opleidingen heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van volwassenen in hun zorgen en vragen.
In de balansvogel werk ik zowel met volwassenen als met kinderen en hun gezin.
Ik ben lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen en ben erkend door de Psychologencommissie, met erkenningsnummer 812126781.
 
contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
0498/ 77 60 74
 

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.