Na mijn studies als Bachelor in het Sociaal Werk heb ik de 4-jarige opleiding dans- en bewegingstherapie (lichaams- en ervaringsgerichte psychotherapie) vervolledigd. Ik volgde ook trainingen in mindfulness en relaxatietherapie. Ik verdiep me graag in de methodes van geweldloze communicatie. Om mijzelf te blijven ontwikkelen en verdiepen, blijf ik verder gaan met supervisie, intervisie en bijscholingen. Ik ben als dans- en bewegingstherapeut aangesloten bij de vakgroep voor Creatieve therapie, BVCT-ABATvzw.

Ik werk als lichaamsgericht psychotherapeut in 'De Balansvogel'. Ik begeleid kinderen, jongeren en volwassenen zowel in individuele sessies als in groepssessies.

Daarnaast werk ik al jaren als begeleider voor volwassenen met een mentale beperking. Ik begeleid natuur- en wandelactiviteiten en dansateliers. Het is heerlijk zoveel in de natuur en in beweging te zijn.

Bovendien werk ik sinds 2008 als dansdocent voor peuters tot jongvolwassenen. Ik geef 'bewegingsexpressie' in het gewoon en buitengewoon onderwijs. In mijn dansateliers zie ik steeds wat beweging wakker kan maken. Ik zie vele mensen openbloeien en genieten. De bewegingen van mensen vertellen soms ook over onzekerheid, angst, eenzaamheid, onrust, … Ik vind het belangrijk naast het creatieve van dans ook meer te verdiepen in lichaamsbewustzijn en hoe je je blokkades in beweging kan brengen.

Joyce denooze

Mijn manier van begeleiden en werken evolueert nog steeds, samen met mijn persoonlijke groei. Ik begeleid vanuit mijn ervaring en intuïtie met een betrokken, speelse en directe aanpak. Ik laat jou zelf ontdekken wat je mogelijkheden zijn. Zo dat je ook op je zelf verder kan.

Dans- en bewegingstherapie behoort tot de lichaams- en ervaringsgerichte psychotherapie en is ook een vorm van creatieve therapie. Het gebruik van dans en beweging binnen de psychotherapie is geworteld in het idee dat lichaam en geest niet van elkaar gescheiden zijn

Naast gesprek ga je vooral ervaren, voelen en eventueel bewegen. Ik werk met ademhaling, gesprek, meditatie, tips voor elke dag, lichaamsbewustzijn, beweging, wandelingen in de natuur, relaxatietherapie, geweldloze communicatie, mindfulness, dans, ... Danservaring is absoluut niet noodzakelijk! We zoeken samen -op jouw tempo- naar een methode die voor jou werkt.

Contact:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  0498/ 28 17 17

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.