Ik ben Joyce. Ik ben lichaamsgerichte therapeut, burn-out en loopbaancoach in 'De Balansvogel'. Ik begeleid kinderen, jongeren en volwassenen zowel in individuele sessies als in groepssessies.

Na mijn studies als Bachelor in het Sociaal Werk heb ik de 4-jarige opleiding dans- en bewegingstherapie (lichaams- en ervaringsgerichte psychotherapie) vervolledigd. Dans- en bewegingstherapie behoort tot de lichaams- en ervaringsgerichte psychotherapie en is ook een vorm van creatieve therapie. Ik volgde ook trainingen in relaxatietherapie, mindfulness, ademhaling, geweldloze communicatie, burn-out en loopbaanbegeleiding. Ik heb gewerkt als sociaal werker, vormingswerker en groepsbegeleider. Ik werk al 15 jaar met mensen rond dans en beweging. Ik werk ook in een praktijk in Gent als lichaamsgericht/danstherapeut.

Waarom lichaamsgerichte therapie? Wat we op mentaal en emotioneel vlak ervaren, is vaak ook in ons lichaam voelbaar en zichtbaar. Misschien herken jij soms ook lichaamssignalen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan buik- of hoofdpijn ten gevolge van stress, ademhalingsmoeilijkheden bij paniek of angst, vermoeidheid ten gevolge van burn-out klachten, …

Bij een individuele sessie zal ik naast gesprek, steeds aandacht hebben voor de lichamelijke gewaarwordingen of klachten, die zijn deel van iemands verhaal. Het lichaam kan ook een sleutel zijn in herstel. Je lichaam (houding, klachten, gewaarwordingen, ...) vertelt vaak meer dan je woorden. Lichaamswerk kan je ondersteunen om je impressies tot expressie te brengen, om dieperliggende problemen te verwerken, om meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen, om je-zelf, je valkuilen en je behoeften beter te leren kennen, …Joyce denooze

Ik geef ook loopbaanbegeleiding. Ik ga samen met jou onderzoeken wat je vragen, verwachtingen en doelstellingen zijn. Wat je graag doet en wat jouw kwaliteiten zijn. Ik kijk ook naar het bredere plaatje. Hoe breng je een balans tussen je werk en je leven? Wil je tips en meer zelfvertrouwen in de communicatie met collega's, klanten en je werkgever? Hoe leer je anders omgaan met je energie, de druk en spanningen? Hoe kan je meer evenwicht vinden op psychisch en lichamelijk vlak?

In de groepssessies en workshops die ik aanbied, kan je je bewegingsmogelijkheden onderzoeken, vertragen en tot rust komen, jezelf uiten en de tijd nemen om aandacht te geven aan jezelf.

Mijn manier van begeleiden en werken blijft evolueren, samen met mijn persoonlijke groei. Ik begeleid vanuit mijn ervaring en intuïtie met een betrokken, geduldige, speelse en directe aanpak. Ik begeleid jou zo dat je zelf meer kan voelen en ondtdekken wat je nodig hebt en wat je mogelijkheden zijn.

Ik ben als dans- en bewegingstherapeut aangesloten bij de vakgroep voor Creatieve therapie,
BVCT-ABATvzw. Als loopbaancoach ben ik aangesloten bij de VDAB en het loopbaancentrum Next step.

Contact:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  0498/ 28 17 17

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.