Mijn naam is Heidi Machtelinckx. Ik ben psychologe en speltherapeute voor kinderen en hun nauwere context en omgeving. Na het afstuderen in 2005 als Master in de Klinische Psychologie, volgde ik twee jaar postgraduaatopleiding in de psychoanalytische psychotherapie vanuit Freudiaans-Lacaniaans perspectief. De voornaamste pijler hieruit is dat het subject, de persoon waar mee gewerkt wordt, steeds centraal staat, alsook zijn behoeften, vragen en verlangens. De ethiek van het mens-zijn staat voorop.


Een boeiende praktijkervaring kon ik verwerven binnen de verschillende settings waarin ik werkzaam was. Een revalidatiecentrum, een voorziening binnen de bijzondere Jeugdzorg, de Klip (Kliniek voor Institutionele Psychotherapie), en kinderpsychiatrie Fioretti, in het P.C. Dr. Guislain. Daarnaast volgde ik ook de ontwikkeling van kinderen nabij op als juf in het eerste kleuterklasje en begeleidster in een kinderdagverblijf.


Ik ontmoette en werkte met kinderen in moeilijke situaties, kinderen met leer-, heidi2gedrags-, en ontwikkelingsstoornissen en kinderen die het evenwicht en de basisrust die ze nodig hadden niet konden terugvinden in de omgeving waarin ze zich bevonden. Bij deze kinderen mondden de situaties vaak uit in agressieve incidenten.


Samen met de ontwikkelingstheorieen, de hechtingstheorie van Winnicott en het therapeutisch werk van Dolto, geeft het sociaal-emotionele ontwikkelingsmodel van Dosen mij heel wat handvaten om de positie en toestand waarin het kind zich bevindt, waar te nemen. Van daaruit kunnen we aan de slag gaan met het kind en zijn context.


Samen leggen we een weg af, totdat het kind of de jongere zelf terug wat grip krijgt in zijn of haar leven. Eens het vertrouwen krijgt in zichzelf en zijn omgeving, kan het meer zelfstandig en met een ondersteunende omgeving weer verder gaan.
Graag help ik jullie daarbij op weg.
Contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
0470550977

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.