UPDATE 03/05/2020

 

vanaf 4 mei bieden we opnieuw de mogelijkheid om uw afspraak face to face in de praktijk te laten doorgaan. Dit in de eerste plaats daar waar online therapie niet mogelijk of aangewezen is. Samen met de cliënt wordt gezocht naar de meeste wenselijke situatie rekening houden met de zorgnoden en -vragen. Om dit op een veilige manier te laten verlopen, worden uiteraard heel wat voorzorgsmaatregelen in acht genomen. Cliënten worden hier vooraf van op de hoogte gebracht.

Mogen wij u vragen rekening te houden met volgende richtlijnen:

- gelieve zo weinig mogelijk gebruik te maken van onze wachtzaal. Kom op het afgesproken uur en dus niet te vroeg. Aan ouders/opvoeders vragen wij om in de mate van het mogelijke hun kinderen af te zetten en terug te komen ophalen en dus niet te blijven wachten in de wachtzaal.
- in de wachtzaal werden de stoelen, de tijdschriften, de folders en het speelgoed zolang als nodig weggezet.
- er wordt maximaal met 2 therapeuten tegelijk gewerkt en we stemmen de planning onderling op elkaar af zodat cliënten elkaar niet hoeven te kruisen bij het toekomen of verlaten van de praktijk. Daarnaast voorzien we ook extra tijd tussen twee cliënten.
- wij vragen u om indien mogelijk geen gebruik te maken van het toilet. Indien u of uw kind toch dringend naar het toilet moeten, laat dit dan zeker weten aan de therapeut zodat het toilet erna ontsmet kan worden.
- wij geven geen handen en houden voldoende afstand.
- wij vragen u om zelf geen deurklinken aan te raken. Laat de therapeut de deuren voor u openen. De therapeut zal ook de voordeur komen openen.
- in elke ruimte is er antibacteriële handgel aanwezig zodat de handen vóór en na de therapie kunnen worden ontsmet, of indien nodig tijdens de sessie. Wij vragen u dan ook om bij aankomst uw handen zeker te ontsmetten. Wij voorzien ook tissues die u na eenmalig gebruik in de vuilbak gooit.
- de bel, deurklinken, trapleuning, de therapieruimte (stoelen, tafel, het gebruikte materiaal),... worden na elke therapie ontsmet door de therapeut.
- omdat onze fauteuils met stoffen bekleding moeilijk te ontsmetten zijn na elk gesprek vragen wij u om, indien gewenst, een grote (gewassen) badhanddoek mee te brengen dat als onderlegger gebruikt kan worden. Als alternatief zijn er ook in elke ruimte stoelen ter beschikking (die na elk gebruik ontsmet worden) mocht u geen handdoek bij hebben.
- de ruimtes worden zeer regelmatig en sowieso na elk gesprek verlucht. 

- de kinesitherapeut zal een mondmasker dragen omdat de veilige afstand tijdens de kinesitherapie niet altijd gegarandeerd is en er vaak ook fysiek contact nodig is. Indien uw kind een mondmasker heeft, mag het dit indien gewenst ook dragen tijdens de therapie op voorwaarde dat het correct gebruikt wordt en ze het bv. niet steeds aanraken. Voor kinderen vanaf 12 jaar is het dragen van een mondmasker aanbevolen tijdens de therapie. 
- er wordt gevraagd om niet cash te betalen maar via QR code (bancontact) of overschrijving.
- wij vragen u bij aandrang om bij ziekte of het vertonen van (milde) symptomen zoals verkoudheid, koorts, hoesten, keelpijn, ... uw afspraak tijdig (en kosteloos) te annuleren en uw therapeut te verwittigen.
- omdat er bij de afspraken binnen de kinesitherapie soms meer fysiek contact nodig is, raden wij aan om bij twijfel het advies van je behandelende arts in te winnen of de kinesitherapie mag doorgaan of niet.

Wij hopen op jullie begrip en de nodige flexibiliteit en vertrouwen tijdens de komende periode waarin we samen met jullie op zoek gaan naar een nieuw evenwicht en verbinding op een veilige manier.

Bij eventuele wijzigingen houden wij u op de hoogte en trachten wij u zo spoedig mogelijk correct te informeren over de richtlijnen vanuit de overheid.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met je therapeut, via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of op het algemeen nummer van de praktijk: 0497/15 54 57.

 

29/03/2020

Wij willen u graag informeren over ons aanbod en onze werkwijze tijdens deze onzekere en vaak verwarrende coronatijd waarin wij allen worden uitgedaagd om ons dagelijks en professioneel leven anders te gaan invullen.

Wij nemen hierin als groepspraktijk onze verantwoordelijk en volgen de richtlijnen en maatregelen vanuit de FOD Volksgezondheid nauw op. Daarom hebben wij beslist om momenteel geen face to face consultaties meer te laten doorgaan. Uiteraard willen wij blijven zorg dragen voor de mentale gezondheid van onze cliënten en anderen.

We zoeken als team zoveel mogelijk naar creatieve oplossingen om waar nodig maximaal ter beschikking van en in verbinding te blijven met onze cliënten.

 

De kinesitherapie wordt tijdelijk on hold gezet. Voor de kinderen die momenteel therapie volgen bij ons zorgt onze kinesiste waar mogelijk voor opvolging van op afstand. Indien aangewezen bezorgen we ouders oefeningen op maat en afgestemd op de doelstellingen en de problematiek van het kind zodat kinderen thuis kunnen blijven oefenen.

De psychodiagnostiek en alle geplande testen worden noodgedwongen uitgesteld. De lopende trajecten zullen onmiddellijk worden verdergezet en afgewerkt van zodra dit opnieuw mogelijk is.

Voor de psychotherapie, studiecoaching en loopbaanbegeleiding kiezen wij voor videogesprekken als volwaardig alternatief in deze moeilijke omstandigheden. Dit gebeurt via een beveiligd platform dat zeer eenvoudig is in gebruik. De cliënt krijgt per mail vooraf een link toegestuurd waarop hij op het moment van de afspraak dient te klikken. Dit gebeurt best vanop een PC of laptop, maar ook smartphone is mogelijk.
Afspraken waarbij videogesprekken niet mogelijk zijn (bv. speltherapie) worden uitgesteld. Wij blijven evenwel telefonisch en via mail te bereiken en in contact met de cliënten en kinderen om hun noden zo goed mogelijk verder op te volgen en hen te ondersteunen waar nodig.

Alle cliënten werden hierover geïnformeerd door zijn of haar therapeut en veilige alternatieven werden besproken en voorgesteld.

 

Daarnaast willen wij onze verantwoordelijk opnemen en mee bijdragen aan de mentale gezondheid van mensen door online psychologische ondersteuning aan te bieden aan wie momenteel emotionele moeilijkheden ervaart of ouders die met (opvoedings)vragen zitten of zich zorgen maken over hun kind(eren).

Wie met vragen zit, dringend nood heeft aan advies of ondersteuning of behoefte heeft aan een babbel en een luisterend oor, kan een videogesprek aanvragen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Zo bieden wij momenteel via onlinegesprekken ook oefeningen aan die men zelf thuis kan doen gericht op ontspanning, ademhaling, meditatie, communicatie,...

 

Wij danken u van harte voor het vertrouwen.

Groepspraktijk De Balansvogel

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.