Relatietherapie (koppeltherapie, paartherapie)  is een therapievorm die zich focust op de relationele problemen tussen partners.

Specifiek voor deze vorm van therapie is dat de partners (meestal) samen op het gesprek aanwezig zijn.   In elke relatie komen wel eens spanningen voor. Meestal geraak je hier als koppel zelf uit, eventueel met hulp van familie en vrienden. Wanneer je het gevoel hebt elkaar niet meer te begrijpen, wanneer het vertrouwen weg is of de ruzies zich blijven opstapelen, kan het nodig zijn om professionele hulp te zoeken.

Relatietherapie is er nooit op gericht om één van beide partners de schuld of het gelijk te geven. De relatietherapeut stelt zich meervoudig partijdig op, dit wil zeggen dat hij beide partijen herkenning, erkenning en waardering geeft. Er wordt dan ook steeds samen gezocht naar hoe men meer met elkaar in dialoog kan treden en al dan niet verder kan groeien als koppel. Het aanbod van relatietherapie richt zich zowel tot hetero- als tot homokoppels.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.