U kan bij ons terecht voor intelligentie-onderzoek bij volwassenen. Wij maken gebruik van de gestandaardiseerde test WAIS-IV-NL (voor personen vanaf 16 jaar).

We doen ook screeningsonderzoek Autismespectrum en ADHD bij volwassenen. 

 

Werkwijze

Na een verkennend intakegesprek wordt gekeken of verder onderzoek aangewezen is. Tijdens dit verdere onderzoek worden vragenlijsten, een diagnostisch interview en eventueel een intelligentieonderzoek afgenomen.  

Daarnaast worden uw voorgeschiedenis, vroegontwikkeling en huidige symptomen bevraagd. Er wordt aandacht besteed aan het functioneren op beroepsmatig en op relationeel vlak. Indien nodig, worden de ouders en de partner geraadpleegd voor meer informatie over het functioneren nu en als kind.

Na de diverse onderzoeken worden alle bevindingen samengevat in een psychodiagnostisch verslag. Een neuroloog of een psychiater baseert zich dan op dat verslag om een definitieve diagnose te stellen.

Na het onderzoek kan je indien gewenst in onze groepspraktijk ook terecht voor verdere therapeutische begeleiding.

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.